אין ספק שמי שנפגע הכי הכי קשה ממשבר הקורונה היה המגזר העסקי, בעיקר אותו סקטור שעסק בתחום הפנאי. בתחילת המשבר עם הסגרים ותקנות ‘הריחוק החברתי’, שמלוות אותנו בצורה כזו או אחרת עד היום, עסקים רבים נפגעו כלכלית באופן מידי ולפעמים גם אנוש. המגמה הזו בלטה בעיקר בעסקים מתחומי: ההסעדה, האירועים, התיירות והפנאי. למרות מענקי הקורונה והקלות נוספות שהממשלה יזמה, עסקים רבים פשוט לא הצליחו לעמוד בהתחייבויות השוטפות שלהם ומצאו את עצמם במצב של מסורב משכנתא, ללא תזרים מזומנים וללא אשראי מהבנק.

נותנים לנכס הפרטי לעזור

ההנחה הרווחת היא שמאות אלפי עסקים נפגעו בגין הקורונה. קחו למשל את המקרה של ד’ ו- מ’ בני זוג בראשית שנות השישים לחייהם. שניהם עצמאיים, ד’ הוא בעלים של חברה בתחום הייעוץ ואילו מ’ היא בעלת קליניקה קוסמטית. השניים עשו חיל ובשנת 2019 לקחו הלוואה גדולה במערכת הבנקאית לשדרוג הקליניקה של מ’ ולממן את החתונה של הבן – ואז הגיעה הקורונה. המרכז הקוסמטי החדש שמ’ בדיוק עמדה לפתוח נותר סגור ושומם עקב הסגר והגבלות הקורונה ובגלל אווירת חוסר הוודאות הפרויקטים עליהם עבד ד’ נכנסו להקפאה. ההכנסות של בני הזוג פתאום נגדעו, מנגד התשלומים הגבוהים של ההלוואה (שהעיקו על ההתנהלות השוטפת של המשפחה עוד לפני הקורונה) המשיכו לרדת מחשבון הבנק, שמהר מאוד נקלע לחריגה שאין ממנה מוצא. לאור תמונת ההכנסות הם הפכו מבחינת המערכת הבנקאית ל’מסורבי משכנתא’ והם מצאו את עצמם דחוקים לקיר. בצר להם הם פנו אלינו, קבוצת DOI, והעניינים החלו להסתדר. ל-ד’ ו-מ’ אמנם לא היו הכנסות ותזרים אך יש ברשותם דירת מגורים בעלת שווי רב. אנחנו, בקבוצת DOI, מתמחים במתן הלוואות כנגד נכס קיים ובמידת הצורך מאחדים הלוואות שמעיקות על התזרים להלוואה אחת מרכזית. הענקנו לד’ ו-מ’ משכנתא חוץ בנקאית כהלוואת גישור בתנאים נוחים כנגד דירת המגורים שלהם. תודות להלוואה הזו ד’ ו-מ’ הצליחו לעמוד בהתחייבויות שלהם ולחצות תקופה לא פשוטה בניהול התזרים, כאשר המשק נפתח לחזור לפעילות כלכלית רגילה, משום ששניהם טובים במה שהם עושים, הם גם חזרו להרוויח ובהמשך הם לקחו משכנתא ארוכת טווח במערכת הבנקאית שהמירה את המשכנתא החוץ בנקאית והיום מתנהלים כרגיל וההחזר החודשי אינו מעיק על החיים השוטפים שלהם.

הנכס שלכם יותר נזיל ממה שאתם חושבים

ראשי התיבות של נדל”ן מגיעים מהביטוי בארמית – “נכסי דלא ניידי”. כלומר נכס שלא ניתן לנייד אותו. ואכן, כדי לממש את פוטנציאל ההון הגלום בנכס נדל”ן, כמו דירת מגורים, צריך למכור אותו. מדובר בתהליך ארוך ומורכב, אך יתרה מכך, משום שמחירי הנדל”ן בישראל ממשיכים לטפס בהתמדה כלפי מעלה (ולא נראה שהמגמה תשתנה בקרוב), מדובר בפעולה שאנשים לא ששים לעשות ובצדק. מעבר לכך, במרבית המקרים הלווים מעוניינים להמשיך ולהתגורר בנכס ולא להוציאו למכירה. זה היתרון הגדול בלקיחת הלוואה כנגד נכס קיים. אתם לא מאבדים את החזקה שלכם עליו (וממשיכים להתגורר בו או לקבל עליו שכירות, אך אתם יכולים לתרגם אותו להון נזיל. מבחינת המלווה, שעבוד הנכס מספק בטוחה טובה, הסיכון נמוך ולכן גם תקבלו הלוואה בתנאים נוחים. כאמור, היתרון הכי גדול במשכנתא חוץ בנקאית מהסוג שסקרנו, זו העובדה שמדובר במנגנון שמאפשר גם למי שהמערכת הבנקאית סירבה, מסיבה כזו אחרת, לקבל הלוואה. קבוצת DOI, מתמחה בהליך הזה וכבר סייעה בהצלחה להרבה מאוד בעלי עסקים שנקלעו למשבר זמני בתקופת הקורונה.
חשוב לציין שקבוצת DOI, רואה בהלוואות כנגד נכס קיים לעסקים פתרון גישור שבסופו המלווה נקלט בחזרה במערכת הבנקאית ולכן הלוואות כנגד נכס קיים בפורמט זה לרוב מוגבלות לחמש עד עשר שנים לכל המאוחר. קבוצת DOI, בונה לכל לווה תכנית החזר המתאימה לצרכיו וכחלק מהשירות היא מטפלת גם באספקטים משפטיים מורכבים של ההלוואה כך שבמקרים הנראים לאחרים מורכבים DOI ויועציה המשפטיים מפשטים את הסיטואציה בתהליך יעיל ומהיר.

אנא מלא את פרטיך ונציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם.

    שם מלא *

    טלפון/סלולרי *

    אימייל *

    גובה הלוואה מבוקש (ציין סכום)

    האם בבעלותך נכס?

    האם חזרו שקים ב-3 שנים האחרונות?