זה לא סוד שהשנתיים האחרונות תפסו את כולנו לא מוכנים. רובנו עדיין חווים את האדווה של משבר הקורונה ובעיקר של הסגרים והמגבלות שהוא הביא עמו. אם עד משבר הקורונה דשדשו עסקים קטנים רבים בישראל במציאות מורכבת ממילא, עבור לא מעט מהם מגבלות הריחוק החברתי היוו מכת מוות. אלו שלא עלה בידם לחסוך בצד ליום סגריר, לא הצליחו לערוך את השינויים הנדרשים כדי לספק מענה למציאות החדשה והדלתות אל עידן ה-New Normal נסגרו בפניהם. בעלי העסקים שהפגינו תושייה ומצאו דרכים יצירתיות לגייס את ההון הנדרש כדי להמציא את עצמם מחדש הם אלו שמובילים כיום יוזמות חדשות, גם בכלכלת משבר. אז איך זה בעצם מתאפשר? צוות המומחים הפיננסיים של קבוצת DOI משתף כאן באחת מני רבות מהדרכים היצירתיות שבעלי עסקים נהנים מהן כיום כדי לממש את היעד הזה.

מצב יוצא דופן דורש פתרונות יוצאי דופן

טענה רווחת שנשמעת לאחרונה היא שמשבר הקורונה הוא גם הזדמנות חשובה לפיתוח העסק ולהערכה מחדש של הצרכים שלך ושל קהל הלקוחות שלך. בין אם האמירה הזו מעוררת בך השראה או מרגיזה אותך, דבר אחד בטוח – כדי להצליח למנף את האתגרים הללו להזדמנויות, נזדקק בראש ובראשונה למימון. למרבה הצער, קשיים כלכליים בעסק מתנהלים לעתים קרובות כמו כדור שלג המתגלגל במהירות. ככל שהחובות מעמיקים, כך אנו מתקשים לפתח פתרונות שיאפשרו לנו להשיב לעצמנו את הלקוחות ולהזרים רווחים. במקביל, המוסדות הפיננסיים שנפנה אליהם כדי לקבל הלוואה מזהים את הירידה בכושר הפירעון ובבריאות הפיננסית שלך ואינם מוכנים ליטול אל הסיכון. הדרך היחידה לשבור את המעגל הזה היא לשנות את נקודת המבט ולמצוא אפיקי מימון מחוץ לקופסא.

לרתום את הנכסים שלך למציאות המשתנה

את התובנה הזו בדיוק, ששינוי במצב הכלכלי דורש שינוי בגישה, סייענו לג’ לאמץ בחייה. ג’ היא אישה נשואה עם שני ילדים בשנות ה-40 לחייה. כמו עצמאים רבים אחרים בתחום המסעדנות, גם ג’ מצאה עצמה עומדת מול שוקת שבורה כשאפיקי ההכנסה שלה נסגרו בפניה מהיום למחר על רקע הגבלות הריחוק החברתי. היא חיפשה אחר יוזמות שיעמדו בהגבלות, אך כל שינוי בהתנהלות דרש מימון בתקופה בה ההכנסות רק יורדות. בסופו של דבר, היא לא יכלה עוד לעמוד בתשלומים לספקים ונאלצה לסגור ולמכור את עסקיה כי לכסות את החובות.

לאחר תקופה בה דשדשה בין עבודה אחת כשכירה לאחרת בתחום הקולינריה, התחילה ג’ לחפש אחר אפיקי מימון חדשים כדי להרים את העסק מחדש. היא פנתה אל הבנק כדי לקבל הלוואה לפתיחת מעדניה למכירת אוכל ביתי, מכיוון שג’ פיגרה בהחזרי ההלוואות השוטפות שנטלה מבנקים וחברות כרטיסי אשראי ולא עמדה בתשלומים לספקים, הבנק דחה את בקשתה. אובדת עצות, ג’ פנתה אל קבוצת המימון DOI המתמחה בהלוואות חוץ בנקאיות כנגד נכסי נדל”ן ובעלת מספר רישיונות מורחבים מרשות שוק ההון כנותני שירותים פיננסיים. בשלב הראשוני ביותר, הצוות שלנו החל לבחון אילו נכסים יש בבעלותה של ג’ שיוכלו לשמש כבטוחות למימון עבורה.

ג’ מחזיקה בבעלותה נכס ללא משכנתא ששוויו 1.6 מיליון ₪ אשר כנגד שעבודו ורישום הערת אזהרה על נכס נוסף שבבעלות אחיה (נכס עליו רובצת משכנתא) קבוצת DOI העמידה לטובתה הלוואת גישור לשנתיים ע”ס 1.3 מיליון ש”ח ₪, סכום דמיוני מבחינתה שאפשר לה קפיצת מדרגה מהותית בעסק.

טווח האפשרויות שלך הוא רחב מאי פעם

המקרה של ג’ ממחיש באופן המובהק ביותר עד כמה גמישות מחשבתית ונכונות לשמור על ראש פתוח היא חיונית כדי לשמור את העסק על הרגליים ולפתח יוזמות חדשות, במקרים מסוימים קבלת מימון מהיר כנגד נכס יכול לסייע מקריסה כלכלית ושיפור תזרים המזומנים המכביד בימים קשים. בעתות משבר, אנו נוטים להיאחז בנכסים שלנו ואיננו לוקחים אותם כלל בחשבון שאנו מחפשים אחר הלוואה. ג’ השכילה להבין שאם תוכל להזרים כספים ובמהירות, ולמנף את הנכס שלה, תוכל לשקם את יכולת ההחזר שלה ולחזור למערכת הבנקית להלוואה ארוכת טווח בתוך זמן קצר. היא הציגה תוכנית עסקית בפני DOI וזכתה להזדמנות שנייה. מעולם לא עמדו לרשותך כל כך הרבה אפשרויות, עם המומחים הפיננסיים של DOI לצידך, גם לך ממתינות הזדמנויות חדשות לקידום ופיתוח היוזמות העצמאיות שלך.

אנא מלא את פרטיך ונציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם.

    שם מלא *

    טלפון/סלולרי *

    אימייל *

    גובה הלוואה מבוקש (ציין סכום)

    האם בבעלותך נכס?

    האם חזרו שקים ב-3 שנים האחרונות?